14.8.08

Artículo de Opinión.

14/08/2008, Callosa d´en Sarriá

Por Cèsar Ferrando i Sanchis
Grup Municipal del Bloc de Callosa d’en Sarrià


Plenari del 31 de juliol de 2008: modificació de crèdit... que ja s’acaben!!!

El passat dijous dia 31 de juliol, com cada últim dijous de cada mes, es va cel•lebrar sessió plenària de l’Ajuntament de Callosa.
El primer punt de l’ordre del dia era aprovació de l’acta anterior, que es va aprobar per unanimitat.
El segon punt era una modificació de crèdit, la número 6 del 2008. Estem a meitat d’any i ja han esgotat un muntó de partides que s’han quedat sense diners; per això la modificació de crèdit, per a poder pagar una sèrie d’obres que no eren tan urgents i que s’hagueren pogut esperar al pressupost del 2009 per a executar-se. A tall d’exemple, 78.561,54 € (13 milions de pts) per a fer obres de cara a la galeria al cementeri, 6.181,09 € en tallar “aguacates” i fer una explanada alquitranada en la finca de Don Alfonso, seguint el nou lema de promoció de Callosa “naturalment”.
Quan es va aprobar el pressupost del 2008, nosaltres ja vam advertir que hi havia crisi i, per tant, presentàvem un pressupost alternatiu sense tant de despesa, però no ens van fer cas, i ara estem pagant les conseqüències. D’esta modificació de crèdit s’ha de destacar 3.000 € per a desplaçament dels regidors, 2.500 € més en protocol, 6.000 € en pleits perduts contra treballadors, 20.000 € en arreglar jardins on no es nota que s’hagen gastat un cèntim... Així i tot, hi ha alguna partida que sí que ens pareixia bé, com els 6.000 € per a la Assossiació d’Amics de la Música, per a pagar el clave, 59.998 € en arreglar les canalitzacions d’aigua potable del carrer Saurí o 4.500 € en ajudes al transport escolar. Però la majoria de partides són fruit del descontrol amb què s’ha anat gastant al nostre Ajuntament i la falta de previsió del seu equip de govern. Per això el nostre grup municipal va votar en contra de la modificació de crèdit en el seu conjunt. No cal dir que el punt se’l van aprovar ells, els del PP, a soles.
El tercer punt era un conveni de col•laboració amb l’Associació d’Empresaris de Callosa, pel qual l’Ajuntament facilitaria una tarjeta als comerciants del poble, per a dur als cotxes i les furgonetes, i que els facilitara la labor de càrrega i descàrrega en la via pública, això sí, sempre que no impedisquen el pas als altres vehicles. En la nostra opinió este conveni no calia fer-se, bastava una mica de sentit comú i de bona voluntat entre l’Ajuntament i els comercians. De totes formes, la tarjeta permet localitzar el propietari del vehicle en cas que moleste, i per aquest motiu i perquè des del Bloc estem per aupar el xicotet comerç a Callosa, vam votar a favor. El punt es va aprovar per unanimitat.
El quart punt es tractava de delegar en SUMA la gestió dels rebuts de les taxes de residus sòlids urbans (el fem) i de la nova taxa de clevegueram (poden consultar la nostra anàlisi dels pressupostos municipals exposada en el seu dia i penjada en la nostra web). Nosaltres sempre hem estat en contra de la nova taxa de clavegueram, perquè suposa més impostos per als callosins (nosaltres paguem més i ells s’apugen el sou). Per l’altre costat, en assumir SUMA la gestió dels rebuts, sense un increment dels costos, i descarregant els treballadors de l’Ajuntament de la faena de gestionar tant de rebut, tampoc ens va paréixer tan mala proposta, pel que val decidir abstindre’ns. El punt es va aprovar amb els vots del PP.
El cinqué punt era felicitar el cap de la policia local per haver quedat subcampió de la modalitat de “press de banca” del II campionat europeu de policies i bombers 2008 (EUROPOLYB’08). Tots els grups municipals ens vam adherir a la felicitació.
No es van presentar mocions d’urgència.
Les nostres preguntes van incidir principalment sobre el peculiar procés de selecció de nou personal que està duent-se últimament per part de l’Ajuntament. La llei ha canviat, i ara els politics ja no formen part de les proves de selecció. La nova llei obliga a convocar la “mesa de negociació” on estan els representats dels treballadors i els polítics per a marcar les bases generals que hauran de cumplir les convocatòries d’oferta de faena de l’Ajuntament. Eixa “mesa de negociació” no s’ha convocat i per tant no sabem quins criteris generals se segueixen. Hem observat que en les últimes convocatòries de places per a cobrir, no s’ha publicitat tot el que calia. Ho han fet de forma molt opaca. Vam demanar a l’equip de govern que utilitzara eixes publicacions tan cares on ells es fan propaganda, amb diners públics, per a anunciar les convocatòries de places de faena. Seria tot un detall. Ara, creuen vostés que ens faran cas? Fora ironies, el tema és suficientment seriós: ni mesa de negociació ni una publicació adequada. O balles amb la seua música o et busques un altre poble on les coses es facen de forma més normal.

No hay comentarios: