14.5.09

Artículo de opinión. 5 mocions presentades pel BLOC

Por Cèsar Ferrando, regidor del BLOC

El passat dia 29 d'abril, el Grup Municipal del Bloc Nacionalista Valencià a l'Ajuntament de Callosa d'en Sarrià va presentar 5 mocions durant la sessió plenària. Les mocions són les següents:
La primera moció,“TDT en Català”, consistia en demanar-li al Ministeri d’Indústria la possibilitat de que existisca una TDT en català que cobrisca el País Valencià, Catalunya, les Illes Balear i altres territoris on es parle la nostra llengua. Com que no era urgent, es va acordar deixar-la damunt la taula per a arribar a un consens entre els grups municipals sobre la denominació de la nostra llengua, perque en el fons de la moció, pareixia que tots estàvem d’acord.
La segona moció demanava que no es dividisca l’actual Confederació Hidrogràfica del Xúquer, davant les pretensions del Ministeri de Medi Ambient de crear una conca hidrogràfica nova constituïda per les comarques de l’Alacantí i les Marines. Aixó suposaria que estes comarques deixarien de beneficiar-se dels transvasament, amb el perill que possiblement es podrien sobre explotar els aqüífers de l’Algar. La moció va ser aprovada pels vots del Bloc i del PP, el PSOE va votar en contra sense més explicacions. Va ser més important les directrius del partit en Madrid que no els interessos del poble de Callosa.
La tercera moció demanava el 0,7% del IRPF també per a les ONGs autonòmiques i locals. Segons una proposta de Zapatero, es pretén deixar fora del 0,7% destinat a ajudes social, les ONGs d’àmbit autonòmic i local, ajudant sols a les de àmbit estatal. Per tant, moltes ONGs valencianes deixarien de rebre subvencions. Com no era urgent, vam decidir deixar-la sobre la taula per a consensuar-la entre tots el grups municipals.
La quarta moció demanava que se li donara prioritat a la contractació de cantants i grups que canten en valencià, ja que els cantants en castellà i en anglés son prou coneguts i no necessiten més promosió. Per desgràcia, la música en valencià necessita d’una ajuda, al menys per a que es conega i a partir d’ahí, el que val que tire endavant; almenys donar-los una oportunitat. A tot açò, la moció va ser rebutjada pels vots en contra del PP.
Per últim, es va presentar una moció demanant que es desenvolupe la Llei de Dependència, ja que molta gent que ho necessita està morint-se abans que se li concedisca l’ajuda. Esta moció ni tant sols es va admetre a tràmit ja que el PP va votar en contra de l’urgència.
Si voleu conèixer el contingut íntegre de les mocions, podeu entrar en la web del Bloc: www.bloc-callosa.com

No hay comentarios: