10.7.09

Artículo de opinión. Plenari 1 de juliol


Cèsar Ferrando i Sanchis, regidor del Bloc Callosa d´en SArrià

El passat dia 1 de juliol es va celebrar el Ple Ordinari corresponent al mes de juny. A més dels punts de l’orde del dia, el Grup Municipal del Bloc va presentar dos mocions d’urgencia.
Primer vam presentar una moció per a que per part de la Corporació s’acordara elaborar un “Pla d’austeritat” per a l’Ajuntament. Degut a la crisi seria convenient que des de l’Ajuntament es confeccionara un Pla Municipal d’Austeritat perquè es porte a terme una progressiva reducció en les despeses municipals. Este Pla tindria una triple conseqüència: per una part, evidentment la disminució de les despeses que es consideren prescindibles, amb la qual cosa estaríem administrant molt millor els diners de tots els callosins; per l’altra, disposar en principi de més recursos per a urgències socials; i finalment, donar exemple. Per tots estos motius, el Grup Municipal del Bloc Nacionalista Valencià va proposar al Ple l’adopció del següent acord: “La confecció d’un Pla Municipal d’Austeritat per a l’administració local amb el concurs i consens de representants sindicals, grups polítics, caps de servei i tècnics de les diferents àrees”. Debatida la urgència, el PP amb 8 vots en contra va retirar la moció. Per tant la moció en sí no va arribar a votar-se.
         Seguidament, vam presentar una moció recolzant una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de la Llei “Televisió sense fronteres” que preten presentar a la Mesa del Congrés una proposta de llei que té com a objecte garantir la reciprocitat de les televisions autonòmiques. Amb esta iniciativa, entre altres qüestions, es vol acabar d’una vegada i per sempre amb les trabes que estàn posant-se per a rebre la TV3 al País Valencià. Esta moció estaba consensuada amb el PP i per tant es va aprovar per unanimitat el següent acord: “Donar suport a la proposició de llei per a que el Govern Central de l’Estat Espanyol garantitze la reciprocitat de recepció de totes les televisions autonòmiques en tot el territori de l’Estat, davant les Corts espanyoles, amb la confiança que, previs els tràmits necessaris, serà aprovada per tal de garantir legalment i de forma definitiva la recepció dels programes autonòmics de ràdio i televisió realitzats en alguna d’aquestes llengües en el conjunt dels territoris que conformen les seves respectives comunitats lingüístiques”. Més informació en: http://www.televisiosensefronteres.cat/
   En l’apartat de prec i preguntes, Vicent Llobell va traure el tema de la falta d’assistencia per part de la “Unitat Hospitalaria a Domicili” de l’Hospital de la Vila; va preguntar que pensava fer l’Ajuntament de Callosa i que per part del Bloc estavem disposats a recolzar totes les iniciatives que es dugueren a terme per tal de recuperar este servei tant important per als veins de Callosa i pobles de la muntanya.
   Podeu llegir l’article complet en: www.bloc-callosa.com


No hay comentarios: